E. den Dekker is bezig met de ontwikkeling van een compleet nieuw informatiesysteem. De interne logistiek alsmede de communicatie met hun klanten wordt in een hoge mate geautomatiseerd waardoor de kwaliteit en snelheid van de interne logistiek fors wordt verbeterd.

Ook de ‘inkoopkant’ van het systeem gaat bij E. den Dekker volledig op zijn kop, hiervoor is een samenwerking aangegaan met FloraXchange.  Het nieuwe systeem van E. den Dekker wordt exclusief gevuld met een selectie uit het aanbod van FloraXchange. De reden dat E. den Dekker ervoor kiest om aanbod uitsluitend uit FloraXchange te gebruiken is omdat er een aantal extra eigenschappen van de artikelen nodig zijn die niet binnen de normale S-codes passen. Deze eigenschappen zijn echter wel nodig om de nieuwe webshop van E. den Dekker zijn bijzondere werking te geven.

E. den Dekker is hiermee de eerste exporteur die betalend lid wordt van FloraXchange. Dit houdt in dat E. den Dekker alle kwekers die nog geen lid zijn van FloraXchange gratis toegang zal gaan verschaffen om het aanbod voor E. den Dekker te kunnen regelen.

Ook de bestellingen die geplaatst worden op de webshop gaan straks direct via FloraXchange lopen. FloraXchange draagt zorg voor de communicatie richting de kwekers middels de Florecom orders en gaat controleren of de communicatie die de kwekers retour zenden wel voor 100% aansluiting gaat zorgen.