De inkoopgroep

De inkoopgroep is een lijst van gebruikers die bij hetzelfde bedrijf werkzaam zijn en die met dezelfde kwekers samenwerken. Deze gebruikers kunnen gekoppeld worden als een inkoopgroep. Deze inkoopgroepen worden gedeeld met de kwekers zodat ze weten aan wie ze artikelen kunnen aanbevelen. Zo komen phalaenopsis-kwekers bijvoorbeeld niet verkeerd uit bij een inkoper die helemaal gespecialiseerd is in bijvoorbeeld heesters.

Werken op basis van de inkoopgroep

Sommige bedrijven willen meer functionaliteiten laten beheren door de inkoopgroep in plaats van door afzonderlijke inkopers. Binnen FloraXchange kunt u aangeven te willen werken als een inkoopgroep. Bedrijven die op deze manier werken, delen onderling de weeklijsten en de kwekers. Als een inkoper in een specifieke groep een kweker gaat volgen, ontvangt iedereen uit die groep voortaan alle updates van die specifieke kweker. Ook zullen de artikelen die op een week of termijnlijst geplaatst worden dan uit naam van de inkoopgroep op de lijst staan. Het artikel staat zo bij alle inkopers uit de groep op de lijst en hiervan kan ook iedereen hem er weer af halen. Overigens is het ook nog mogelijk om rechten in te stellen per gebruiker.

Denk je dat deze manier van werken goed bij jullie bedrijf past, neem dan even contact op met onze supportafdeling.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Binnen het FloraXchange account kan ieder bedrijf meerdere gebruikers activeren om ze toegang te geven op FloraXchange. Wij adviseren bedrijven ook om iedere gebruiker een eigen account te geven. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat alle wachtwoorden gewijzigd moeten worden als iemand uit dienst treedt. Daarnaast vinden we dat FloraXchange een communicatieplatform is en het communiceert gewoon wat lekkerder naar een persoon dan naar ‘afdeling buitengoed’.


Binnen ieder bedrijf is er iemand (soms zijn dat er meer) die de functie ‘account manager’ achter zijn naam heeft staan. Hij (of zij natuurlijk) kan nieuwe accounts aanmaken maar ook de rechten instellen van de gebruikers. Zo kan er bijvoorbeeld aangegeven worden of iemand weeklijsten mag beheren, kwekers mag volgen of aanvragen mag doen.

Jefry van den Hoeven

Geschreven door Jefry van den Hoeven

Jefry is een van de oprichters van FloraXchange. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de continue ontwikkeling van het platform. Zijn belangrijkste taak is om nieuwe ideeën en wensen om te zetten naar logische oplossingen.

Deze pagina is wo 25 mei om 11:02 voor het laatst gewijzigd