De aanvraag

Met de aanvraagmodule kan een exporteur op een efficiënte manier een specifieke vraag uitzetten onder kwekers. Hierdoor is het voor de exporteurs een stuk eenvoudiger om aan specifiek aanbod te komen.

Een exporteur kan voor een bepaalde periode een aanvraag indienen. In deze aanvraag kan je aangeven wat voor plant je zoekt, welke pothoogte de plant moet hebben maar ook welke potmaat.

Twee typen

Er zijn twee typen aanvragen:

Open aanvraag: De koper kan bij kwekers aangeven waar hij naar op zoek is, inclusief andere gegevens, zoals de start- en einddatum. Deze aanvraag komt bij kwekers terecht. De kweker kan op de aanvraag reageren en is ook vrij om producten aan te bieden. De koper krijgt vervolgens een lijst waaruit hij zelf een keuze kan maken.

Gesloten aanvraag: De koper weet hierbij al precies welk artikel hij wil, wanneer hij het nodig heeft en in welke afname. Ook vult hij de gewenste prijs in. Deze aanvraag komt bij kwekers terecht en zij kunnen hierop reageren met een bevestiging of eventuele wijzigingen.

Hieronder wordt het proces van de open aanvraag toegelicht:

Stap 1

De koper kan een nieuwe aanvraag starten door vanuit het hoofdmenu naar het kopje ‘Aanvragen’ te gaan en op toevoegen te drukken.

Stap 2

Vul specificaties in die bij de aanvraag horen. Naast de specificaties kan hij ook een omschrijving ingeven en een foto toevoegen om de aanvraag meer aandacht te geven bij de kweker.

Stap 3

Vervolgens bestaat er voor de koper de mogelijkheid om een aantal extra (vrije) vragen toe te voegen. Deze vragen kunnen ook uit eerdere aanvragen gekopieerd worden.

Stap 4

Het systeem bepaalt nu op basis van de eigenschappen welke kwekers bij de aanvraag passen. Hiervoor zoekt het systeem in het netwerk van de koper of juist in het netwerk van alle kwekers, afhankelijk van wat de koper wil. Vervolgens kan de voorgestelde lijst met kwekers naar eigen inzicht worden bewerkt.

Stap 5

Als de koper de aanvraag afrondt wordt hij naar de kwekers verstuurd.

Stap 6

De kwekers krijgen de aanvraag nu te zien op hun dashboard en kunnen hier direct artikelen aan toevoegen. Ze doen dit door een artikel te kiezen uit de eigen catalogus. FloraXchange helpt de kweker door in eerste instantie alleen de artikelen te tonen die bij de specificaties passen, de kweker mag hier echter van afwijken.

Stap 7

Naast de artikelen, prijzen en aantallen kunnen de kwekers ook op een eenvoudige manier de vragen beantwoorden die de koper aan de aanvraag had toegevoegd.

Stap 8

Via een dashboard heeft de koper inzicht in het aanbod wat ontstaat. Hij ziet snel welke kwekers hebben gereageerd en welke nog moeten reageren. Zo wordt het proces van het verzamelen van aanbod voor bijvoorbeeld een retail-actie een stuk efficiënter.

Jefry van den Hoeven

Geschreven door Jefry van den Hoeven

Jefry is een van de oprichters van FloraXchange. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de continue ontwikkeling van het platform. Zijn belangrijkste taak is om nieuwe ideeën en wensen om te zetten naar logische oplossingen.

Deze pagina is ma 30 januari om 11:17 voor het laatst gewijzigd