De OrderInbox voor kopers

Het gebruik van Florecom orderberichten om digitaal zaken te doen met uw kwekers kan veel efficiëntievoordelen geven. In theorie klinkt dit erg mooi maar in de praktijk is het helaas wat weerbarstiger. Nog niet iedere kweker kan ‘florecommen’ en het inrichten van het digitaal bestellen kost vaak meer tijd dan nodig is. En als er dan uiteindelijk Florecom-berichten gestuurd worden naar de kweker, blijkt vaak dat de gegevens niet helemaal goed gekoppeld zijn aan het assortiment van de kweker. Verkeerde producten worden afgeleverd, of het verkeerde fust wordt gebruikt. 

Hoe het werkt

De OrderInbox
De OrderInbox is een nieuwe functionaliteit die bedoeld is voor kwekers waarmee hij zijn digitale orders kan afhandelen binnen FloraXchange. Het enige wat de kweker hiervoor moet doen is simpelweg deze functionaliteit aan te zetten. Hij kan dit online doen bij zijn bedrijfsinstellingen (Mijn FX » Mijn Bedrijf ). De kweker ontvangt dan een emailadres (die overigens voor alle kwekers hetzelfde is) en kan deze afgeven aan u (de koper). Alle florecomorders die naar dit adres worden verstuurd worden netjes uitgelezen en op een overzichtelijke wijze bij de kweker in beeld gebracht.

Concepttransactie
Een groot voordeel van de OrderInbox, als geïntegreerd onderdeel van FloraXchange, is dat de order wordt gevalideerd op het aanbod dat de kweker zelf heeft opgevoerd. De kans op incorrecte gegevens wordt op deze manier een heel stuk kleiner. Mocht een bestelling echter niet compleet worden ingestuurd (u stuurt bijvoorbeeld een belading in die niet aanwezig is) dan wordt de bestelling een concepttransactie. De kweker krijgt een seintje en kan zelf de order eenvoudig compleet maken door bijvoorbeeld een extra belading toe te voegen aan het artikel. De kwaliteit van uw aanbod wordt dus groter bij iedere bestelling.

Van het kastje naar de muur
Een groot voordeel van de OrderInbox, is dat u zelf ook toegang heeft tot de ingestuurde transacties. U kunt meekijken hoe de order ontvangen is en welke aanpassing een kweker heeft moeten doen om de order compleet te maken. Zo is er een centrale waarheid waar zowel de kweker als de koper naar kunnen verwijzen. Dit voorkomt om hoop discussie over welk systeem het nou bij het rechte eind heeft.

Centrale hulp en ondersteuning
Mocht er toch een probleem zijn in de orderberichten dan zit ons team er bovenop. Vaak nog voordat iemand ontdekt dat een mailtje niet goed wordt uitgelezen is ons team het al aan het uitzoeken. Dit is handig omdat er bij ons veel kennis aanwezig is over deze berichten.

Meer informatie over de OrderInbox vindt u hier.

Merel Prins

Geschreven door Merel Prins

Merel verzorgt de marketing en communicatie rondom FloraXchange en zorgt ervoor dat de gebruikers op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Deze pagina is vr 24 maart om 15:41 voor het laatst gewijzigd